Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 16. Başkanlar Kurulu Ardahan’da Toplandı.

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

 

Serhat Ardahan Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde yapılan toplantıya, TGK Yönetim Kurulu Üyesi Olan Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen’de Katıldı.

Gazeteciler ilk önce Ardahan valisi Mehmet Emin Bilmez’i ziyaret etti. TGK üyeleri gazetecileri Ardahan’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Bilmez, Ardahan hakkında gazetecilere bilgiler verdi. Basın sayesinde Ardahan ilinin daha güzel tanıtılacağını söyleyen vali Bilmez bu konuda sizlerin yazacakları haberleri çok önemsiyoruz ve her zaman misafir etmekten memnun oluruz dedi. Ayrıca program dâhilinde Gürcistan’a giden TGK üyeleri Gürcistan’ın tarihi yerlerini görme fırsatını da ele geçirdiler. Daha sonrada Ardahan’ın görülecek yerlerini gezen heyet aynı gün akşamı Çıldır gölüne giderek Vali Mehmet Emin Bilmez ev sahipliğinde belediye başkanı ve Rektörün de katıldığı yemeğe katıldılar, burada yapılan konuşmaların ardından yörenin âşıklarının atışmalarının olduğu gösteriyi izleyen heyet adına açıklama yapan TGK başkanı Nuri Kolaylı güzel ev sahipliğinden dolayı başta Vali Bilmez olmak üzere belediye başkanı, Rektör’ün yanı sıra Serhat Ardahan Gazeteciler cemiyeti başkanı Deniz Başlı’ya teşekkür etti.

Daha sonraki gün ise başkanlar kurulu toplantısı yapılarak gazetecilerin sorunları görüşüldü, toplantıya basın ilan kurumu yönetim kurulu üyesi Mustafa Arslan da katıldı.

Türkiye genelindeki 8 gazeteciler federasyonu genel başkanı ve yöneticileri, 76 gazeteciler cemiyeti başkanı ve temsilcisi ile 158 basın mensubunun katıldığı toplantıdan sonra açıklanan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 16. Başkanlar Kurulu’nda şu kararlar alındı:

“24 Haziran seçimleri ve devamında yaşanan süreçte, medya sektöründe ve ilgili kamu kurumlarında dönüşüm yaşanmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte daha önce Başbakanlık bünyesinde görev yapan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmıştır.

Medya sektörünün kamu yapılanmasında yaşanan bu değişim sürecinin yakından takibi ve sürecin meslektaşlarımız, meslek örgütlerimiz ve medya kuruluşları açısından sağlıklı bir zeminde yürüyebilmesi için her türlü katkı ve girişimin gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.

Medya sektöründe bir dizi mesleki sorun çözüm beklemektedir. Bu sorunların ana nedeni, gazetecilik/habercilik sektörünün, kendine özgü bir yasasının olmamasıdır.

Sektörümüz, gazeteciliği ve bu mesleği kimlerin yapabileceğini düzenleyen ‘Gazetecilik Meslek Yasası’na ihtiyaç duymaktadır. Yasa, teknolojik gelişmeler de göz önüne alınıp günümüz koşullarına uygun olarak çıkarılmalıdır. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nu oluşturan 20 bini aşkın gazetecinin temsilcisi olarak öncelikle ‘Gazetecilik Meslek Yasası’nın çıkarılmasını ve sektörümüzde mesleki düzenlemeye gidilmesini istiyoruz. Bu yasa, siyasetçiler, bürokratlar, hukukçular ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile diğer basın meslek kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla çalışma grupları oluşturularak ülkemize kazandırılabilir.

Gazetecilik Meslek Yasası, basın özgürlüğünden internet haberciliğine, medya emekçilerinin haklarının korunmasından Basın İlan Kurumu ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarına kadar bir dizi çağdaş yeniliği beraberinde getirecek, sorunlarımızı çok boyutlu bir yaklaşım ve değişimle çözümleyecektir.

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>