Farklı Bireyler Montessori Çocuk Evi tarafından; okul- aile işbirliğinin arttırmak ve güçlendirmek amacıyla tanışma ve kaynaşma kahvaltısı düzenlendi. Öğretmen, veli ve öğrencilerin katılımıyla, okulun bahçesinde düzenlenen kahvaltı öncesi bir konuşma yapan okulun kurucusu Fatma Özsipahi,
“Bu tatil gününde çocuklarımızla ve sizlerle olduğumuz için çok mutluyuz. Öğretmenlerimizin, velilerimizin ve çocuklarımızın bir arada olmasıyla kurulacak olan iyi iletişim, eğitim- öğretim noktasında çok önemli. Bizler ne kadar iyi bir iletişim kurarsak çocuklarımıza da o kadar iyi bir örnek oluruz. Çocuklarımızın keşif ve merak duygularını destekleyerek; kendi kararlarını verebilen, sorumluluk alabilen, öğrenmeyi seven, gençler olarak hayata hazırlamak ilk hedefimiz. Eğitimden öğretime, sağlıktan beslenmeye kadar her şeyin Montessori Eğitim standartlarında ve çocuğun doğasına uygun olmasına gayret ediyoruz. Öğrencilerimizin kendi potansiyelinin farkında olabilen ve kendini farklı yollarla ifade edebilen, empati kurabilen, risk alabilen, sorumluluk sahibi, çevreye ve doğaya karşı duyarlı, açık görüşlü, yaratıcı ve değişime uyum sağlayabilen bireyler olmaları için ortam yaratıyoruz. Eğitim kalitemize de büyük bir katkısının olacağını düşündüğüm bu tür etkinliklerin devamı gelecek.” dedi.
MKÜ Çocuk Gelişimi Öğretim Görevlisi Muhammed Köleoğlu ise “Güvenli Bağlanma” konusunun önemini vurguladığı konuşmasında şunları söyledi:
“Güvenli bağlanma çok önemlidir. Çünkü çocukların kimliklerini oluşturabilmesi, benliklerini tanımlayabilmesi ve karakterini zarara uğratacak tehlikelerden korunabilmesi için en önemli yapı güvenli bağlanma köprüsüdür. Anaokuluna başlayan çocukların ağlaması çok normaldir. Çocuğunuz duygusal olarak size bağlı bir dönemdedir. Sizden ayrılmak istemez, ayrıldığı zaman kaygı duyduğu için ağlayabilir. Bu duygusal gelişimi için normal bir süreçtir. Eğer ağlamazsa bir sorun var demektir. Bu dönemi sağlıklı olarak atlatabilmek için, anne de bu ayrılma sürecine duygusal olarak hazır olmalıdır. Anne veya baba nasıl davranması gerektiğini bilirse; çocuğun duygusal gereksinimleri daha fazla karşılanacak, duyduğu endişe ve korkular azalacaktır. ”