Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı- Cerebral Palsy Türkiye’nin işbirliği ile hayata geçirilen; ‘Konumuz Cerebral Palsy’ adlı seminer HATMEK’te gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen seminere, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Maden, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Akademik Kurul Başkanı Prof. Dr. İpek Akman, çok sayıda profesör ve uzman doktor ile vatandaş katılım gösterdi.
Çocuklukta en sık rastlanan fiziksel bir engellilik durumu olarak tanımlanan ve gelişimini tamamlamamış beynin; doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesi nedeniyle oluştuğu bilinen Celebral Palsy hususunda vatandaşları bilgilendirmek ve bu hastalıkla yaşayan çocukları topluma kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinlik bir dakikalık saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.
Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Başkan Savaş, “Cerebral Palsy zor bir hastalık ve tüm aileyi ilgilendiriyor. Bu hastalık hakkında uzmanlarımızın ve doktorlarımızın aileyi bilgilendirmesi, ailelerin de bu süreçte hayata küsmeden çocuklarını topluma kazandırmaları gerekiyor. Bu amaçla gerçekleştirilen bu faydalı organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugünkü toplantının ailelerimiz ve hastalarımız için güzel sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Genel sekreter Maden ise, “Böylesine güzel ve farkındalık yaratan etkinliği Hatay’da gerçekleştirdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Çünkü Hatay’ımız son yıllarda sadece savaşla anılıyor ama gördüğünüz gibi burada savaş yok. Biz bu ve bunun gibi farkındalık yaratan faydalı organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve destek olmaktan oldukça mutlu oluyoruz. Medeniyetler kenti Hatay’ımızın faydalı organizasyonlarla anılmasını istiyoruz. Hatay, üç temel dinin iç içe kardeşçe, hoşgörü ve barış içerisinde yaşadığı bir nadide bir şehir. Geçtiğimiz yıl Hatay, Yaratıcı Şehirler Ağında 600 adet yemek çeşidi ile gastronomi unvanına layık görüldü. Ayrıca dünyaca ünlü botanik EXPO’sunu da 2021 yılında Hatay’da gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz” dedi.
Seminer ile ilgili düşüncelerini paylaşan Prof. Dr. Akman, “Biz her sene iki kere eğitim faaliyetleri düzenliyoruz. İki oturum şeklinde gerçekleştirdiğimiz seminerin ilk oturumunda uzman doktorlarımıza yönelik bilimsel bir toplantı, ikinci oturumda ise ailelerin sorularını yanıtlamaya çalışıyoruz. Ekibimizde çocuk nörolojisi uzmanları, fizyoterapistler, ortopedistler, pedagog ve psikologlar yer alıyor. Bu şekilde ailelere destek olmaya çalışıyoruz. Ayrıca akademik kurulumuzun uzmanlara ve ailelere yönelik olarak yayınladığı kitapları, seminerlerimizin sonunda katılımcılara hediye ederek güncel bilgileri hedef kitleye ulaştırmaya çalışıyoruz. Bize ev sahipliği yapan Hatay Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.
Konuşmaların sonunda Akman, Başkan Savaş ve Genel sekreter Maden’e teşekkür plaketi takdim etti.