Antakya Ülkü Ocakları koordinesiyle düzenlenen “Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma” programı, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İl yöneticilerinin ve vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Bakan Gün Sazak şehit edilmişti
Tekel ve Gümrük Bakanı Gün Sazak’ın şehit edildiği tarih olan 27 Mayıs, ülkücü camiada “Gün Sazak ve Ülkücü Şehitleri Anma Günü” olarak her sene, çeşitli etkinliklerle başta Gün Sazak olmak üzere tüm ülkücü şehitler yad edilmekte. Bu anma programları kapmasında Antakya Ülkü Ocakları bir iftar yemeği düzenlendi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Metin Taşçı ve Antakya Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Soyalan’nın konuşmaları katılımcılardan büyük beğeni topladı.
Soyalan: kendilerini Türk milletinin varlığına armağan ettiler
Açılış konuşmasını yapan Antakya Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Soyalan “ 27 Mayıs 1980 de şehit edilen ve Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in de yol arkadaşı olan Gün Sazak ağabeyin şehadet tarihi münasebetiyle Türk Dünyasının Bilge Lideri Devlet Bahçeli 27 Mayıs 2011 tarihinde Ankara Kızılcahamam da Gün Sazak ve tüm ülkücü şehitlere ithafen Ülkücü Şehitler Anıtının açılışını yapmış ve o günü de Ülkücü Şehitler ve Gün Sazak anma günü olarak ilan etmiştir. Bu vesileyle konuşmamın başında Gün Sazak ağabeyi anarak ruhu şad olsun diyorum. Bir hilal uğruna toprağa düşen kahramanlarımızın manevi hatıraları inşallah hem gönlümüzde hem de ocaklarımızda kıyamete dek yaşayacaktır. Onlar, milletimizin en ihtiyaç duyduğu zamanda fani bedenlerini vatanın birliği ve selameti uğruna feda etmekten bir an olsun kaçınmadılar. Ölüm karşısında dik duruşlarını, bozkurt bakışlarını ve cesaret yüklü tavırlarını hiç bozmadılar. Şehadet pınarından kana kana içmek uğruna kendilerini Türk milletinin varlığına armağan ettiler. Kalplerinden Allah aşkı, dillerinden Peygamber sevgisi, nidalarından millet sevdası hiç eksik olmadı. Her biri Meta Han’da buldu kendisini. Ötüken’de soluklandılar, Orhun’un kaynağından içtiler, Buhara’da, Semerkant’ta, Tebriz’de, İsfahan’da, Viyana’da, Adriyatik kıyılarında düşlerini gezdirdiler. Çin sarayını basan Kürşat’ın kırk yiğidini örnek aldılar ve yufka yüreklilerle çetin yolların aşılmayacağını hiç unutmadılar.” Diyerek şehit Bakan Gün Sazak ve Ülkücü şehitleri andı.
Soyalan: Cemile Anne, unutmadık Anne
Antakya Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Soyalan, yaptığı açılış konuşmasında “Kürşat Pekdemir Hocam; unutmadık sizin babanız bizlerin İsmail Pekdemir ağabeyinin Hocasının 6 Aralık 1979’da görev yaptığı Gazipaşa İlkokuluna giderken okuluna yaklaştığı sırada şehit edildiğini unutmadık. Onun öğrencileri şimdi bizim öğrencilerimiz, onun tutuğu kalem şimdi bizim kalemimizdir. Cemile Anne, unutmadık Anne. 30 Ağustos 1979’da henüz Lise ikinci sınıfta iken tek kurşunla şehit edildiğini unutmadık Mustafa Eker ağabeyimizin. Onun okuduğu liselerde şimdi kardeşleri genç bozkurtlar okumakta onun hatırlarını yere düşürmemektedir. Kemal Amca; kardeşin Ahmet Bayraktar’ı nam-ı değer Oğuzhan Dokuztuğlu Başkanımızı unutmak ne mümkün. 5 Eylül 1979 tarihinde Dörtyol Orman İşletme müdürlüğünde öğle namazı için abdestini almış daha ayakları çemreli haldeyken odaya giren komünist militanlar tarafından şehit edilmişti. Daha yeni evliydi doyamadı ailesine. Unutmayacağız. Mustafa Amca; kardeşin Yılmaz Kaymakçı’yı 18 Mart 1977’de 7 kurşunla şehit ettiklerini unutmadık unutmayacağız. Ve yine şehitler kervanına terör mücadelesi verirken katılan Reisim Hüseyin Gözübüyük, Ahmet Benli, Sergen Pamukçu an be an hatıralarımızdadır. Elleriyle göğü delercesine yaptıkları bozkurt işareti bizlerin namusudur. Yolları yolumuzdur. Velhasıl, Osmaniyeli Ruhi Kılıçkıran’ın davası uğruna şehit olmasıyla başlayan süreçte nice umutlar, fidanlar kefenlerine koşarak gittiler. Şehitlerimiz, nurlu ufuklara ulaşabilmek için bedel ödemeyi, canlarından gözlerini kırpmadan vazgeçmeyi tereddütsüz kabul ettiler. İstanbul’u Süleyman Özmen, İnegöllü Yusuf İmamoğlu, Zileli Dursun Önkuzu, Tuncelili Alper Tunga Uytun ve ismini sayamadığımız daha niceleri bunlar arasındadır. Gözlerimizle şehadetlerine tanık olduğumuz Ege Üniversitesi yiğidimiz Fırat Çakıroğlu reisimiz, Yusufiyeli Cengiz Akyıldız ağabeyimiz, Dumlupınar Üniversitesinde 19 yaşında şehit olan Hasan Şimşek kardeşimiz ve son olarak ta kahpece şehit edilen Konya Doğanhisar Belediye başkanımız İhsan Öztoklu Bey bu davanın son şehitleridir. Ruhları Şad olsun.” Diyerek Hataylı ülkücü şehitleri de unutmadıklarını belirtti.
Taşçı: onların ruhaniyetidir bizi ayakta tutan
İftar programında konuşan; Hatay Ülkü Ocakları Başkanı Metin Taşçı, konuşmasında “Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık, unutmakta bizlere yakışmaz. Biz burada Allah’ın verdiği nimetlerle oruçlarımızı açıyoruz ama öyle kritik dönemlerden geçiyor ki Türk milleti; 5 bin yıl boyunca öyle kritik dönemlerden geçti ki. 1. Göktürk Devleti, yıkılıyor, 2. Göktürk Devleti kurulana kadar, Kutluk Kağan bu bayrağı tekrar açana kadar Çin esaretinde yaşayan Türk devleti, çok büyük acılar çekiyor. Ve Kürşat o gün, kırk çerisiyle birlikte Çin sarayına ciddi bir korku salıp, ciddi bir çıkartma yapıp Türk milletini esaretten kurtarıyor. Ve bu tarih tekerrür etmekten kendini alamıyor, yani kıyamete kadar bu tarih, tekerrür edecek. 1980 olayları, Çanakkale Zaferi, Alparslan’ın Malazgirt’e girişi gibi, tüm başkaldırışlar; milletin refahı huzuru, güveni için, kendi bedenini hiç düşünmeden, gerekirse ailesini hiç düşünmeden kendini bu mücadeleye veren erlerin, ağabeylerin bugün isimlerini anıyor olmamız, bizim için çok büyük mutluluk. Ve onlara layık olmak için, ellerimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Başbuğumuzun bir sözüyle noktalamak isterim konuşmamı: “Geceleri uykuma girerler, uykularımı bölerler, sanki resmigeçit yapar gibi, önümden süzülüp geçerler. Onlara dua ederim, onların ruhaniyetidir bizi ayakta tutan” diyor. “ ifadelerine yer verdi.