M. Adil Çetin’in “Yazılı Kaynaklarda Hassa” adlı onuncu kitabı yayınlandı

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

Araştırmacı-Yazar M. Adil Çetin’in,  “Yazılı Kaynaklarda Hassa” kitabı yayınlandı.

Kısa adı İLESAM olan Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin Hatay İl Temsilcisi de olan Araştırmacı-Yazar M. Adil Çetin uzun zamandır çalıştığı kitabını Hassalı, Hataylı ve tarih sever okuyucu ile buluşturdu.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen kitap tanıtım toplantısına Antakya Hassalılar Derneği Başkanı Mehmet Keskin, Hatay Şairler Yazarlar Derneği Başkanı Ali Parlak, Hatay MKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Odabaşıoğlu ve Emekli İlköğretim Müfettişi İsmet Bozoğlan da iştirak etti.

  1. Adil Çetin, onuncu kitabı olan “Yazılı Kaynaklarda Hassa” ile ilgili olarak şunları söyledi: “Geçmişimizi kitaplardan öğrendiğimiz gibi bugünümüzü de geleceğe yine kitaplarla bırakabileceğiz. Her kitap bir birikimin, gayretin, çalışmanın sonucudur.

Bu kitap, beş yıldır araştırmalarımın sonucunda oluştu. Değişik kişilerin, farklı zamanlarda yazdığı kitapların incelenmesi neticesinde meydana geldi. Kitap, 16×24 ebadında olup 240 sayfadır. Birinci hamur kâğıda renkli olarak basılmıştır.

Hassa’nın geçmişi, yazılı kaynaklarda nasıl geçiyor? Hassa hakkında hangi kaynakta neler yazıyor? Bütün bunları araştırarak bizatihi kaynağından aktararak hazırladığım “Yazılı Kaynaklarda Hassa” adlı bu kitabı bugünün ve gelecek nesillerin istifadesine sunmayı bir Hassalı olarak gerekli gördüm. Ayrıca Hassa ile ilgili yazılmış dört kitap hakkında yazdığım kitap tanıtım yazılarını da kitabın sonuna ilave ettim.

Bir kentin geçmişi hakkında bilgilerin günümüze doğru bir şekilde aktarılabilmesi, her şeyden önce sağlam kaynaklara dayanılarak yapılan araştırmalarla mümkündür.

Dönemi yönetenlerin ve yaşayanların kaleme aldığı veya dönemi araştıran araştırmacıların hazırladığı 24 kitaptan faydalanılmıştır. Hepsine şükranlarımı sunuyorum.

Kültürümüzü dünden bugüne sözlü olarak aktaran bir toplumuz. Dolayısıyla dünden bugüne yaşananları kıyaslayarak bir değerlendirme yapmada ve bugünü yarına taşıma misyonunda doğru ve objektif olamıyoruz. Bugüne gelirken ödediğimiz bedelleri çabuk unutuyoruz. Unutmamak için yazmak ve yayınlamak gerekiyor. Bugünümüzü geleceğe yazılı metinler şeklinde bırakmak istiyorsak, yazmalıyız. Konuşan bir toplumdan, okuyan, araştıran, sorgulayan onun da ötesi yazan bir topluma geçmeliyiz.

Özellikle yerel konularda kalem oynatanlara, yerel yöneticilerin ve kurumların destek çıkmaları çok önemlidir. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş önemli destekler vermektedir. Valiliğimiz, ilçe belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız da zaman zaman destek çıkıyorlar. Bunun için hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Bu desteklerinin daha fazla olmasını diliyorum.

Bu kitabın, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yayınlanmasını sağlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerimi sunuyorum.

Daha nice böyle eserlerin yayınlanmasına vesile olmasını diliyorum.

Ayrıca kitabın oluşmasında katkı sunan ve kitabın yayınlanmasında yardımlarını gördüğüm Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Ahmet Yetişen ve diğer değerli dostlarıma da teşekkür ediyorum.

Kitabımın, başta Hassa olmak üzere Hatay insanına ve tarihe ilgi duyan herkese hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

Kategori:
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>