LÜTFÜ SAVAŞ: AMACIMIZ DAR GELİRLİ ÇİFTÇİYE DESTEK OLMAK
LÜTFÜ SAVAŞ ALTINÖZÜ’NDE BÜYÜK İLGİ VE SEVGİ İLE KARŞILANDI
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, zeytinin ana vatanı Altınözü’nde hemşehrileri ile bir araya geldi.
Sarılar, Karsu, Tokaçlı, Türkmenmezrası ve Seferli mahallelerinde vatandaşlar, muhtarlar ve kanaat önderleri ile buluşan Savaş büyük ilgi ve sevgiyle karşılandı.
Lütfü Savaş, Altınözü ilçesine yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi ve mahalle sakinlerinin istek ve görüşleri dinledi.
“AMACIMIZ DAR GELİRLİ ÇİFTÇİYE DESTEK OLMAK”
Kırsal kalkınma projesi kapsamında çiftçiye vermiş oldukları destekleri anlatan Savaş, “İmkanlarımız dahilinde Hatay’ın her ilçesine eşit hizmet gerçekleştiriyoruz. Ürettiğimiz organomineral gübreyi çiftçilerimize maliyetine satıyoruz. Amacımız dar gelirli çiftçilerimize destek olmak” diyerek proje gübreyi kullanan üreticilerden olumlu dönütler aldıklarını söyledi.
Savaş, ayrıca Seferli-Avuttepe mahalleleri arasındaki yolda HBB ekiplerinin gerçekleştirdiği beton asfalt çalışmalarını da yerinde inceledi. Lütfü Savaş’a, ziyaretlerinde CHP Altınözü İlçe Başkanı Hamit İsaoğlu eşlik etti.
HBB’NİN KIRSAL KALKINMA PROJESİNDE NELER VAR?
Hatay Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma projesini mikro bölgeleme sistemiyle yaptığı fizibilite çalışmalarıyla başlattı. Hangi ürünün nerede daha verimli yetiştirildiği tespit edildi ve avantajlı bölgelerdeki dezavantajlı üreticiler ve gruplar belirlendi. Çalışmalar sonucu ilk etapta 10 bin aileyle anlaşmalı tarım yapılmaya başlandı ve fide, tohum ve fidanlar üreticilere ücretsiz bir şekilde verildi.
HBB, 10 bin aileyle başladığı projeyi 20 bin aileye çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.
ORGANOMİNERAL GÜBRELER ÇUKUROVA ÇİFTÇİSİNE ULAŞTIRILDI
HBB, aynı zamanda DAP ve ÜRE gübrelerinin toprağı kurutup çoraklaştırdığı için organomineral gübreyi çiftçiye maliyetine ulaştırmaya başladı. HBB ekipleri bugüne kadar yaklaşık 100 ton gübreyi Çukurova çiftçisine ulaştırdı.
Büyükşehir, proje kapsamında ata tohumları olan ali bayır ve karakılçık buğdaylarının üretimi için harekete geçti ve Yayladağı bölgesindeki 15 dönümlük arazide buğday tohumları toprakla buluşturuldu.
HBB, köyden kente göçün önüne geçebilmek için çilek üretimine de destek verdi. HBB ekipleri, büyükbaş hayvancılıkla geçimini sağlayanlar için büyük önem taşıyan hayvan tırnak bakımına da hassasiyetle eğildi. HBB, 2 adet hayvan tırnak bakım makinesini hizmete sundu. Tırnak bakımı yapılan büyükbaş hayvanların et ve süt veriminin arttığı hayvan sahipleri tarafından sıklıkla dile getirildi.