ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love
6 Şubat Depremin de evlatları Hilal’i kaybeden Sercan ve Nurgül Karakurt çifti depremzede ailelere moral gecesi düzenlediler.
Yeni Cemnur Tesislerinde gerçekleşen geceye İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Efe Dekarasyon Sahibi Gürkan Kılıçoğlu, ve depremzede aileler katıldılar.
GÖNÜLLÜK ESAS
Karakurt, ailesi depremin hemen ardından evlat acısını yüreklerine gömerek çeşitli hayır işleri yaptılar. Erzak dağıtımı, çocuklara oyuncaklar giyim kuşam ve kurban dağıtımı gibi çalışmalar ile acılarını bir nebze olsun dindirdiler.
Son olarak düzenledikleri moral gecesinin ilk ismi Cemnur Tesislerinin kapısını gönüllü olarak açan Yıldırım Alpay oldu..
SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİM
Anne Nurgül Karakurt, gecede yaptığı konuşmada sözün bittği yerdeyim. Acımı çocuklarla dindirmeye çalışıyorum. Rabbim bir daha böyle bir felaketi bize yaşatmasın dedi.
BİZLER DUYGULARIMIZI KONTROL ETMEK ZORUNDAYIZ
İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, yaptığı konuşmada aslında bizler görevimiz gereği duygularımızı kontrol etmek zorundayız. Ancak konu evlat olunca duygulanmamak imkânsız.
Bu depremde 3112 vefat oldu.
1102 YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUĞUMUZ VAR.
169 Tanesi depremde anne, babasını kaybetmiş yetim ve öksüz yavrumuz .
Onları sık sık ziyaret ediyorum.(Fotoğraf almadan )
Bunlardan 25 tanesini koruyucu aile statüsüne aldık. Daima yanlarında olmaya gayret edeceğiz.
Deprem gecesi saat 4.45 den itibaren görevimizin başındaydık. Vahim tablonun hep içindeydik. Bizler evlerimizden çıktığımız da 359 bina aynı anda yıkılmıştı. Bu 359 binaya aynı anda müdahale etmemiz imkânsızdı.
Ol deyince oldurmak Allah’a mahsus diyen Demiryürek, sonuç olarak Devlet Millet el ele elinden geleni yaptı.
Hiçbir koşulda tüm mesai arkadaşlarım ve ben buradan ayrılmayı düşünmedik. Tüm gayretimiz aynı samimiyet ile devam edecektir.
Kaybettğimiz canlara cenabı Allahtan Rahmet dilerim şeklinde konuşmasını bitirdi.
CEMNUR TESİSLERİ DİYALİZ MERKEZİYDİ
6 Şubat depremin ardından diyaliz hastalarına tesisin kapılarını açan Yıldırım Alpay, yaptığı konuşmada dün itibarı ile diyaliz merkezi kendi yerine taşındı. Bu günde ilk hayrımızı yaptık.
Yarından itibaren düğün salonu olarak hizmetinizdeyiz. Bende depremde kaybettğimiz canlara Cenabı Allahtan Rahmet, kalanlara sabır dilerim dedi.
Gece çocuklara pamuk şeker ve dondurma ikramı palyaço gösterisi ve çeşitli etkinliklerle son buldu.
Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>