TÜGVA Antakya’dan “28 Şubat ve Darbeler Tarihi” Söyleşisi

Published on:  /   Son güncellenme  /   Yorum yapılmamış

Spread the love

– Metin Külünk, 28 Şubat’ın bir son olmadığını söyledi

Türkiye Gençlik Vakfı Antakya İlçe Temsilciliği tarafından “28 Şubat ve Darbeler Tarihi” konulu söyleşi düzenlendi.

Hatay Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye siyasetçi, 24., 25. Ve 26. Dönem Ak Parti Milletvekili Metin Külünk ile 28 Şubat Kadın Platformu Hatay İl Temsilcisi Nazmiye Yıkılmaz katıldı.

Programda ilk olarak Saygı Duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. Programın açılış konuşmasını yapan TÜGVA Antakya İlçe Başkanı Ömer Bilgin, 28 Şubat süreci ile ilgili olarak darbeler sürecini anlattı.

Bilgin, Göreve geldikleri ilk günden bu yana vatan, millet, devlet ve ümmet aşkına aşkla, şevkle çalıştıklarını belirterek: “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana vatan, millet, devlet ve ümmet aşkına aşkla, şevkle çalıştıkları için TÜGVA Antakya ekibine teşekkür etmek istiyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Türkiye ne zaman başını kaldırsa birileri başına vura vura geri indirmeye kalktı ta ki 15 Temmuz gecesine kadar. Menderes geldi, Osmanlı hanedanının yurtdışındaki evlatlarını, kadınlarını, erkeklerini yurdun içine getirmeye çalıştı, 27 Mayıs 1960 darbesi oldu. Devamında bu ülke tekrar ayağa kalkmaya çalıştı, 71 Muhtırası oldu. Devamında genç, dinamik beyinler birşeyler yapmaya çalıştı 12 Eylül 1980 darbesi oldu. Ve 90’lı yılara gelindiğinde Rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan bu ülkede çok güzel şeyler hayal etti, çok güzel şeyleri hayata geçirmeye çalıştı. Tam o anda irtica hortluyor diye bir yalan safsata ile 28 Şubat Darbesi gerçekleştirildi. Geçen yıl 28 Şubat’da program yapmıştık. 28 Şubat mağdurlarından Aylin Açıkalın adlı bir hocamızı davet etmiştik. Aynen şunları söyledi, bizim tek suçumuz Allah’ın ayetlerini başımızda taşımaktır. 15 Temmuz Gecesi’de bütün dünyaya sadece Türkiye’deki hainlere değil bütün dünyaya artık büyük ve güçlü Türkiye durdurulamaz, önüne geçilemez bir ülke olduğunu, bir hayal olduğunu Türkiye olarak biz gösterdik” dedi.

TÜGVA Hatay İl Başkanı Sinan Köklü ise Bunun halk ile batıl arasında gerçekleşen bir mücadele olduğunu ve bu mücadeleyi halkın kazandığını ayrıca başörtüsünün kolay şekilde elde edilmediğini ve başörtüsüne sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Gerçekleşen program açılış konuşmalarının ardından TÜGVA Manifesto, TÜGVA Antakya’nın çalışmaları, 28 Şubat Videosu, söyleşi, soru cevap şeklinde devam etti.

Söyleşi’de konuşan Metin Külünk, 28 Şubat’ın bir son olmadığını kaydetti.

Külünk, batı ile hesaplaşmamızda akılda başlayan yenilginin fiziki sonuçlarından birisinin 28 Şubat olduğunun altını çizerek: “Eğer batı uygarlığının yükselişi iyi okumazsak batı uygarlığının kainat kitabını kuran aklıyla okuyarak, bu okumasının üzerinden kendine ait bir uygarlık çıkarma temellerini iyi anlayamazsak 28 Şubatı ve Şubatları da anlayamayız. Dolayısıyla 28 Şubat’ı tek başına sinsi bir darbe olarak okumak yerine Osmanlı’nın çöküşünün bir sonucu olduğunu bilmek zorundayız. Osmanlı önce akılda çöktü. Hangi alanda akılda çöktü, bilgisayarı bulan akıl kim, buharlı makineyi keşfeden akıl kim, elektriği keşfeden akıl kimi, motorla ve benzinle çalışan motoru üreten akıl kim, Wifi’yi kablosuz iletişimi bulan akıl kim, geldiğimiz en nihayi sonuç batı uygarlığının Müslümanlara karşı, islama karşı meydan okumak üzere şekillendirdiği yapay zekâ devrimini üreten akıl nerden vücut buldu. Eğer bu sorulara doğru cevaplar verirsek 28 Şubatları doğru algılarız” kelimelerine yer verdi.

Programın ardından AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler ve programa baştan sona destek veren Mimar Murat Osmanoğlu tarafından Metin Külünk’e çiçek ve plaket verildi. Hatay Vali Yardımcısı Nazmiye Yıkılmaz’a ise Salih Altun ve TÜGVA Hatay İl Başkanı tarafından çiçek ve plaket verildi. Prgramın sonunda davetliler Metin Külünk ile hatıra fotoğrafı çekildi.

Kategori:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>